Hunddagis

En vanlig dag på Fidos Dagis!

Här kan du se Öppna kanalens film om vårt fantastiska dagis!
”Fidos Dagis går på promenad”

Du kan även läsa om hur en vanlig dag på Fidos Dagis ser ut, ett litet utdrag om vår, och din(?) hunds vardag hos oss. Fyllt med promenader och

En vanlig dag på Fidos Dagis

Dagen börjar vid åtta-tiden då de första hundarna kommer med sina hussar och mattar. En del tar en sväng i någon av rastgårdarna med någon lekkompis eller går en kisserunda och kollar spännande luktfläckar. Andra är lite morgontrötta och går in och lägger sig i någon soffa eller i sin box för att vila en stund.

Vid halvtio-tiden har alla kommit och då kopplas alla hundarna och görs i ordning för en långpromenad. Klockan tio går hela gänget i väg på en tur som blir en till två timmar lång. Hur lång promenaden blir beror på väder och vind och hur långt alla vill gå. I bland delar vi på oss och några går en lång runda och resten en liten kortare runda. De hundar som är lydiga och kommer på inkallning får vara lösa och springer runt och leker med varandra.

Efter promenaden duschas och torkas alla hundarna, om de är blöta och smutsiga. De hundar som ska ha mat får sin middag och sedan får alla hundarna gå in i sina boxar för att vila. Under tiden är det lunch för personalen.

Efter lunch blir det en stunds pälsvård, kloklippning m. m. Någon hund blir schamponerad och fönad och någon får håret mellan trampdynorna bortklippt. Klockan två är det dags för nästa promenad. Då kopplas alla hundarna igen och hela gänget ger sig i väg en sväng på ungefär en halvtimme. Därefter får hundarna leka fritt i rastgården, medan personalen fikar. En del hundar föredrar att vara med vid fikabordet, det kan ju bli en liten smakbit om man har tur! Efter kaffepausen är det dags för städning av hunddagiset, diskning av hundskålar, bajsplockning i rastgården, disk efter fikat m.m.

Från cirka klockan sexton och framåt kommer sedan hundägarna och hämtar sina hundar och klockan halv fem stänger dagiset för dagen.

På promenad runt Växjösjön

DSC_4614

DSC_4621

DSC_4628