Om Fidos Dagis

Välkommen till oss på Fidos Dagis!Fidos Dagis

Fidos Dagis är ett hunddagis där vi under dagtid erbjuder hundägare  omvårdnad, passning och rastning av deras hundar.

Vi kan även erbjuda rådgivning i hundfrågor. Samtidigt erbjuder vi personer med psykiska funktionsnedsättningar sysselsättning och arbetsträning.

Ett par gånger under dagen går vi promenader, en längre på förmiddagen och en kortare på eftermiddagen. Hundarna har även tillgång till två rastgårdar så de kan vistas utomhus eller springa lösa och leka. För övrigt pysslar vi om hundarna så att de ska trivas och må bra. Vi borstar och kammar hundarna, kelar och myser i soffan, leker med dem och aktiverar dem med olika övningar.

Emellanåt tar vi med hundarna på utflykter för att t.ex. bada, upptäcka nya skogsområden eller för att få lite miljöträning på Växjös gator. Det är även viktigt för hunden, i synnerhet på ett hunddagis med många andra hundar och människor, att få möjlighet att vara ifred ibland. Därför får hundarna en box eller ett rum för att kunna koppla av. Hundar med samma ägare eller hundar som trivs bra ihop och som är vana att vara tillsammans kan få dela på en box.

Fidos Dagis drivs i dubbla syften, vi skapar arbetsträning och sysselsättning för människor med psykiska funktionsnedsättningar samtidigt som vi erbjuder hundpassning åt allmänhetens hundar. Vi eftersträvar därför en lugn hundflock där alla hundar känner varandra och kan umgås utan problem. Det ska vara hundar som alla kan hantera och som inte är svåra att promenera med.

Hunddagisets personal kan efter önskemål stå till tjänst med kloklippning, rengöring av öron, schamponering/föning samt med att klippa rent håren mellan trampdynorna mm om hundägaren så önskar.
För priser kontakta personalen.

Ett kontrakt där hundägare godkänner hunddagisets regler och åtaganden undertecknas innan hunden lämnas första gången. Dessförinnan ska även ett formulär med uppgifter om hunden samt adress och telefonnummer fyllas i

Hundarna ska skötas fysiskt av sina ägare t ex. med kloklippning, ögon/öron, schamponering, tovor ska redas ut och öroninflammationer, förhudskatarrer mm ska behandlas. Efter uppmaningar utan att åtgärder vidtas kan personalen ta hand om hunden och ta ut ersättning för det. Skulle hunden av hälso- eller dietskäl behöva mat under dagen ska dosering och tidpunkt noga anges.

Tänk på att du som hundägare enligt lag har strikt ansvar för vad din hund ställer till med. Fidos Dagis är försäkrat för eventuella olyckor där vi kan anses ha varit försumliga. Däremot kan det förekomma fall där hundägaren kan bli ersättningsskyldig. Kontrollera därför att din hemförsäkring innehåller en så kallad ”drulleförsäkring” som täcker sådana oförutsedda händelser.